utorak, 28. maja 2024.

Direktor Poleta odbio da podnese ostavku

Objavljeno: 26. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta izjasniće se danas o prvom rebalansu gradskog budžeta, po kojem će u gradskoj kasi biti 84,2 miliona dinara u odnosu na prvobitno projektovani budžet. Zahvaljajujući planiramom povećanju sredstava u gradskoj kasi biće 2,9 milijardi dinara. Na dnevnom redu biće i izveštaj o radu JKP „Polet“, koje je tokom poslovanja u prošloj godini zabeležilo gubitak od skoro tri miliona dinara.

Inače, direktor tog komunalnog preduzeća Dragan Branković (DSS), koji je izabran po konkursu, odbio je da podnese ostavku na direktorsko mesto, tako da aktuelna vlast nije uspela da na prethodnoj sednici postavi Prvoslava Adžića (SNS) na čelno mesto „Poleta“. Ostaje da se vidi da li će vladajuća koalicija, predvođena SNS, pribeći metodama protiv koji su se borili dok su bili opozicija, a to je smena direktora u lokalnom parlamentu. Upravo su naprednjaci prvi digli svoj glas, kada je SPS, nakon što je SNS izašao iz prethodne lokalne vlasti, smenio sve direktore javnih preduzeća, koji su bili kadrovi SNS.

Tada je njihova smena ocenjena kao nezakonita, a glavni argument naprednjaka je bio da su direktori izabrani po konkursu. Zbog toga su bivša direktorka Centra za kulturu Slađana Marković i bivši direktor Toplane Ivko Stojković zbog smene tužili Grad Valjevo.

Jedan komentar na “Direktor Poleta odbio da podnese ostavku

  1. Pa kolko slušah ovih dana i tokom sednice niko mu nije ni tražio da podnese ostavku? On se sam ponudio da ne podnese ostavku na direktorsku funkciju, još malo da on i onaj Milan iz Upravnog odbora drmnu još koju dnevnicu od odlazaka na susrete pijačara u Suboticu, Niš, Skopje i slično

    6

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *