ponedeljak, 22. jula 2024.

Usvojen prvi rebalans budžeta

Objavljeno: 26. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su na današnjoj sednici prvi rebalans gradskog budžeta, po kojem će u gradskoj kasi biti 84,2 miliona dinara u odnosu na prvobitno projektovani budžet. Zahvaljajujući planiranom povećanju sredstava u gradskoj kasi biće 2,9 milijardi dinara. Do uvećanja gradskog budžeta došlo je zakvaljujući novcu koji je država Valjevu uplatila još u martu ove godine. Radi se o refundaciji troškova lokalnoj samoupravi za sanaciju štete od majskih poplava 2014. godine, a u pitanju je iznos od 71,8 miliona dinara. Do preostalog povećanja gradskog budžeta došlo je zbog priliva novca iz republičke kase za potrebe Gradske biblioteke.

Od te sume novca 35 miliona dinara biće usmereno Gradskoj direkcije, 20 miliona je namenjeno za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva i Napreda na Desankinom vencu, a po sedam miliona dobiće domovi zdravlja u Petnici i Divcima za opremanje tih zdravstvenih ustanova. Za adaptaciju obdaništa u Kolubari dva iz budžetske rezerve biće izdvojeno šest miliona dinara, a toliko novca će biti usmereno i Gradskoj biblioteci.

Čelnici Valjeva očekuju da će do kraja godine biti najmanje još jedan rebalnas budžeta. Posle učestalih sednica lokalnog parlamenta tokom jula, odbornici Skupštine grada u avgustu odlaze na „odmor“, a kako je najavljeno, naredna sednica biće polovinom septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *