subota, 20. jula 2024.

Direktorka dve godine nezakonito koristi stan

Objavljeno: 14. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Direktorka Centra za socijalni rad Kaja Jovanović već dve godine nezakonito, bez ikakvog ugovora, koristi stan od skoro 90 kvadrata, koji je u vlasništvu valjevskog Centra za socijalni rad. Ona zakup trosobnog stana koji se nalazi u centru Valjeva mesečno plaća samo 91 euro, a ugovor je, praktično, potpisala sama sa sobom!

Direktorka Kaja Jovanović je pokušala da prikrije da nezakonito koristi sporni stan, a informaciju o tome je Radio Patku dostavila tek posle intervencije poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića. U dopisu koji je dostavila navedeno je da je direktorka Centra za socijalni rad 4. decembra 2007. godine sklopila ugovor praktično sama sa sobom, jer je i u to vreme bila na čelu te ustanove.

„ Ugovor je sklopljen 2007. godine između Centra za socijalni rad kao zakupodavca i zaposlene Kaje Jovanović, a stan je izdat na pet godina i to do 4.12.2012. godine. Nakon isteka ugovora imenovana i dalje koristi stan, s tim da će novi ugovor o zakupu biti zaključen po dobijanju saglasnosti organa koji je nadležan za to- stoji u odgovoru koji je potpisala direktorka Centra za socijalni rad.

Iako direktorka već više od dve godine nezakonito, bez ikakvog ugovora, koristi stan od 89 kvadrata u Karađorđevoj ulici, ona tvrdi da nije u sukobu sa zakonom i da je to „moralno“. „  Još uvek nisam dobila saglasnost za potpisivanje novog ugovora. Izmirujem svoje obaveze, savesno brinem o stanu i ne vidim ništa sporno, jer čekam saglasnost za produžavanje ugovora. Što se mene tiče ne vidim u ovome ništa nesavesno i nemoralno“, objašnjava direktorka.

Kaja Jovanović je dugogodišnja direktorka Centra za socijalni rad, sa manjim prekidima.  Zbog njene odluke da lokal koji je u vlasništvu Centra za socijalni rad proda bez saglasnosti države, prošle godine je pet meseci bio blokiran račun tog Centra, jer je kupac lokala, koji je dao novac, a nije mogao da se useli, tužio i dobio na sudu tu ustanovu. Zbog blokade računa pet meseci su bez naknade bile hraniteljske porodice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *