ponedeljak, 24. juna 2024.

Doček pravoslavne Nove godine

Objavljeno: 13. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras se dočekuje pravoslavna Nova godina. Kao i prethodnih godina, tradicionalnog dočeka pravoslavne Nove godine neće biti u Valjevu. U pojedinim gradovima u Srbiji biće organizovanog dočeka, u Beogradu tradicionalni moleban. U Beogradu ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru, ali će u Hramu Svetog Save tradicionalno biti služen moleban, a u ponoć upriličen vatromet. Grad Niš i gradska opština Medijana, kao suorganizator, organizovaće večeras u centru Niša doček Nove 2015. godine po julijanskom kalendaru uz nastup Gorana Bregovića i njegovog orkestra, objavljeno je na sajtu B 92.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će honorar za nastup Bregovića i njegovog orkestra snositi „prijatelji grada“ ne saopštavajući imena donatora.

Grad Novi Sad i ove godine na centralnom gradskom trgu organizuje doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a u muzičkom programu nastupiće novosadska grupa „Big time“, trubački orkestar Dejana Jevđića i pevačica Svetlana Ražnatović – Ceca, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Doček Pravoslavne nove godine u opštinama Pomoravskog okruga biće organizovan večeras na gradskim trgovima u Jagodini, Svilajncu i Depotovcu, kao i u 56 restorana tog okruga.

U Jagodini na Gradskom trgu kod fontane, program dočeka Srpske nove godine počinje u 22.45, a nastupiće Haris Džinović. Predsednik Skupštine grada Dragan Marković je pozvao građane Jagodine i drugih gradova Srbije da dođu u 22 sata, a one iz drugih gradova da dođu ranije i posete „Vivo šoping centar“ kod Akva parka „jedan od najboljih u Evropi sa 30 svetskih brendova“. Građanima, koji će pravoslavnu novu godinu dočekati na trgu u Jagodini, Marković je obećao „posluženje – roštiljske kobasice, jagodinsko pivo i sokove, a u prvim minutama nove godine vatromet“. „Troškove dočeka snose prijatelji Jagodine i sponzori“, rekao je Marković.

Građani Despotovca pravoslavnu novu godinu dočekaće na Trgu Stefana Lazarevića uz orkestar „Moravski biseri“, čaj i kuvano vino, izjavila je Tanjugu direktorka Centra za kulturu, organizatora dočeka, Vlatka Milenković. Doček počinje u 22 sata.

Na Trgu Stevana Sinđelića, Novu godinu po julijanskom kalendaru, dočekaće građani Svilajnca. Građani će se zabavljati, uz muziku sa razglasa, čaj, kuvano vino, rakiju i posluženje, a biće i vatromet, izjavila je Tanjugu portparol Skupštine opštine Ivana Todorov.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *