četvrtak, 25. jula 2024.

Divčibare za mesec dana dobijaju pešačke prelaze

Objavljeno: 28. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U roku od mesec dana na glavnom putu kroz Divčibare, biće postavljeni pešački prelazi, ležeći policajac i semafor. Nakon što je na Divčibarama nastradao desetogodišnji dečak iz Subotice koji je bio na rekrativnoj nastavi, JP „Putevi Srbije“ dalo je nalog Preduzeću za puteve „Valjevo“, koje održava regionalne saobraćajnice u našem kraju, da uradi projekat za postavljanje potrebne saobraćajne signalizacije na Divčibarama.

„Danas su naši inženjeri, zajedno sa nadzornim organom iz ’Puteva Srbije’ na Divčibarama. Na licu mesta bi trebalo da odrede gde će biti postavljena saobraćajna signalizacija na glavnom putu koji prolazi kroz Divčibare. Mi smo spremni da u kratkom roku obavimo sve ono što ’Putevi Srbije’ budu zahtevali od nas“, rekao je za portal Patak online direktor PZP „Valjevo“ Mihailo Marković.

Na Divčibarama je tek nedavno urađen trotoar iz glavnu saobraćajnicu, međutim u tom turističkom mestu, gde boravi veliki broj turista, naročito dece, nema nijednog pešačkog prelaza.

„Prvo će da se napravi pešački prelaz, pa saobraćajni policajac, ali kao pešački plato, da bi to bilo što kvalitetnije i da bismo usporili saobraćaj i povećali bezbednost na putu. Zatim sledi vertikalna signalizacija i apelujem na sve vozače da i sada što više vode računa na tom putu“, izjavio je za Kurir direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *