nedelja, 21. aprila 2024.

Do jeseni biće izgrađeni svi oštećeni mostovi

Objavljeno: 27. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U prošlogodišnjim majskim poplavama u valjevskom kraju su oštećena 23 mosta. Do jeseni svi oštećeni mostovi će biti sanirani ili ponovo izgrađeni, poručuju iz Gradske direkcije. Direktor Dragan Jeremić navodi da je ove sedmice počela izgradnja mosta na reci Gradac, u Aničićima. Rok za završetak radova vrednih 14,7 miliona dinara je tri meseca, ali će preduzeće „Ingrap omni“ taj posao, najverovatnije, završiti već krajem juna. Gradi se most dužine od 34 metra, dok će širina mosta biti pet metara. Jeremić kaže da će narednih dana početi izgradnja mosta za Boškoviće u Pričeviću, a završen je tender za izgradnju još tri mosta u valjevskom kraju i to mosta za Paramentiće, Novakoviće i mosta u valjevskom selu Veselinovac. Ti radovi bi trebalo da počnu 20. juna.

U najgoroj situaciji su žitelji u naselju Veselinovići, koji su duže od godinu dana bez mosta i potpuno su odsečeni od sveta. Izgradnju novog mosta u tom naselju finansiraće Kancelarija za obnovu od poplava, a radovi bi trebalo da počnu u julu, kaže Jeremić.

Pored mostova, u majskim poplavama su oštećeni su i brojni putevi, kao i stambeni objekti. Krajem maja u nove domove trebalo bi da budu useljene 22 porodice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *