sreda, 24. jula 2024.

Uklonjeno 530 kubika smeća

Objavljeno: 28. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U prolećnjoj akciji čišćenja Valjeva za mesec dana je, sa više lokacija, uklonjeno 530 kubika smeća. U okviru ove akcije počelo je čišćenje rečnih korita, uklonjene su brojne divlje deponije, pokošena trava, ofarbani mostovi, a sve to uz podršku građana, ali i zatvorenika valjevskog Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike. Direktor “Vidraka” Đorđe Milanović kaže da su u proteklih mesec dana uklonjene brojne divlje deponije na više lokacija na periferiji Valjeva, a radnici “Vidraka” uklonili su divlje deponije na Divčibarama.

Milanović kaže da divljih deponija ima prijavljenih i u mnogim šumama na periferiji grada, koje su u privatnom vlasništvu. Prolećna akcija biće nastavljena čišćenjem korita Ljubostinje i Jablanice, kao i uklanjanjem preostalih divljih deponija.

U okviru prolećne akcije čišćenja Valjeva, koja je počela 22. aprila, građani su imali priliku da se reše nepotrebnih stvari i da odlože kabasti otpad. Pored toga, prikupljeno je dosta polovne garderobe, koja će biti podeljena najugroženijim građanima, a do 10. juna svi koji su zainteresovani mogu da učestvuju u akciji za izbor najlepšeg dvorišta i najlepše terase u Valjevu. Tokom prolećne akcije čišćenja Valjeva je održano više edukativnih radionica namenjenih osnovcima, a zahvaljujući „Eroziji“ koja je donirala 100 sadnica drveća i rasadnicima koji su donirali cveće, dvorišta osnovnih škola su ulepšana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *