nedelja, 21. jula 2024.

Do kraja decembra biće završeno igralište u „Kolubari 2“

Objavljeno: 24. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U najvećem valjevskom naselju „Kolubara 2“ do 23. decembra biće završeno novo dečje igralište, koje se gradi na početku tog naselja. Radovi koštaju oko 5,5 miliona dinara, a finansiraju se iz donacije koju je Valjevo dobilo iz državne kase za sufinansiranje mera populacione politike.

Po projektu, novo igralište imaće skoro 1.200 kvadrata travnate površine, popločane pešačke staze, dva brežuljka prekrivena tartanom, sa tunelima i lavirintom od dekorativnog bilja i toboganima za penjanje i provlačenje dece. Novo igralište dobiće novi mobilijar, klupe i kante. „Skver zadržava centralni motiv okupljanja, umesto osušenog i obolelog drveća biće posađeno novo, a projektom je predviđeno 25 stabala visokog zelenila i preko 200 sadnica ukrasnog žbunastog rastinja“, kaže arhitekta Odeljenja za urbanizam Marija Mitrović.

Budući izgled novog igrališta

Tako će konačno ideja da se na početku „Kolubare 2“ izgradi novo igralište, nastala pre više godina u nekadašnjoj Direkciji za urbanizam i izgradnju Valjeva, biti realizovana do kraja decembra.

Inače, Valjevo je u poslednje dve godine dobilo 16 miliona dinara donacije iz državnog budžeta za sufinansiranje mera populacione politike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *