subota, 20. aprila 2024.

Valjevo u vrhu po broju poginulih traktorista

Objavljeno: 25. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od početka ove godine u Kolubarskom okrugu život su izgubila četvorica vozača traktora! Pored toga Valjevo se u periodu od 2015. do 2017. godine našlo u grupi gradova u kojima se dogodio najveći broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim traktoristima. Poslednja u nizu saobraćajnih nezogada u kojima je ove godine život izgubio traktorista B.M (60) iz sela Kozelj, kod Ljiga, dogodila se prošle sedmice. On je četvrta žrtva saobraćajnih nesreća koje su se dogodile ove godine, a u  kojima su učestvovali traktori.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja u periodu od 2014. do 2018. godine u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori poginulo je 15 osoba dok je 103 teže ili lakše povređeno. Od toga samo u periodu za dve godine, od 2016. do 2018., život je izgubilo devet traktorista, od čega na teritoriji Valjeva četvorica, dvojica u Osečini i po jedan traktorista iz Lajkovca, Ljiga i Mionice. U ovom periodu u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori teže povrede zadobile su 22 osobe, dok je lakše povređeno 32.

Analize Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuju da se Valjevo našlo u grupi gradova, pored Gornjeg Milanovca, Leskovca i Zaječara, u kojima se u periodu od 2015. do 2017. godine dogodio najveći broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim traktoristima. Pored toga u istom periodu Valjevo i Mionica nalaze se među prvih deset gradova i opština po broju povređenih osoba u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori. U Valjevu se takvih saobračajnih nezgoda dogodilo 12, a na teritoriji mioničke opštine 10.

Među najčešćim faktorima usled kojih dolazi do saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju traktori navode se greške vozača prilikom gubitka kontrole nad vozilom, zatim neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta, loš ili neadekvatno održavan kolovoz i vožnja pod dejstvom alkohola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *