ponedeljak, 20. maja 2024.

Dobili 10.000 evra, a ne zna se kako će novac biti potrošen

Objavljeno: 11. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo i nemački grad Fafenhofen dobili su od nemačkog Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj po 5.000 evra za projekat  „Priroda u gradu – obnavljanje i razvoj zelenih površina“, međutim, za sada ne postoje jasni planovi kako će taj novac biti iskorišćen. U Valjevu povodom realizacije tog projekta boravi delegacija iz Fafenhofena. Na zajedničkoj konferenciji predstavnika dva grada rečeno je da realizacija projekta traje dve godine, ali nisu saopšteni konkretni planovi, tako da nije poznato na koje zelene površine u Valjevu se odnosi projekat.

Na konferenciji je saopšteno da je u januaru ove godine završena prva faza ovog projekta, koja je podrazumevala održavanje radionica. Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić je rekao da se ovaj projekat odnosi na Agendu 2030, koja je zvaničan dokument Ujedinjenih nacija. „Mi smo u obavezi da ispunimo 17 ciljeva do 2030. godine, a jedan od bitnih ciljeva je ekologije, tj. smanjenje štetnih gasova. Mi smo ozbiljno pristupili tom projektu“, rekao je Pimić.

Član Gradskog veća  Fafenhofena zadužen za zelene površine Manfred Mejer je rekao da Nemačka i Srbija imaju zajednički zadatak da primene postavljene ciljeve iz Agende, čijim ispunjenjem i Valjevo i Fafenhofen žele da svet bude bolji. „To podrazumeva da ova dva grada žele da poboljšaju izgled zelenih površina. Naš cilj je da zasadimo biljke od kojih će korist imati i ljudi i životinje“, rekao je Mejer.

Pomoćnik gradonačelnika Valjeva Miroslav Pimić nije umeo da da konkretan odgovor na novinarsko pitanje na koje zelene površine u Valjevu se odnosi ovaj projekat, navodeći da Grad nema katastar zelenih površina. „Tek kada se uradi katastar moći ćemo da pričamo o konkretnim zelenim površinama. U ovom momentu ne možemo vam tačno reći na koje površine se odnosi projekat“, rekao je Pimić.

 

 

 

2 komentara na “Dobili 10.000 evra, a ne zna se kako će novac biti potrošen

 1. Pimic da da odgovor? Pa kako ce da da odgovor kad je bivsi prodavac mobilnih telefona i kafe,sta se on razume u zelene povrsine i trosenje para za iste. E moje Valjevo ko te vodi. Uzas.

  9

  0
  1. A da li je vratio lovu sto je uzeo kada je radio sa telefonima i kada je sudjenje ?Pimicu , Pimicu bezi bre odatle nemoj da se pravis jer znas da puno znamo o tebi to sto si stavio naocare i izigravas intelektualca to zaboravi Znamo ko si i sta si /Narvno da je jad , tuga i cemer ko nam vodi Valjevo .Sada i vise nikada.

   5

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *