utorak, 28. maja 2024.

Učenici u Rajkoviću uče uz pomoć mini robota

Objavljeno: 12. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Učenici Osnovne škole „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću od sada imaće priliku da uče informatiku i programiranje na kreativan i zanimljiv način, uz mini robote, koje je ova škola dobila od Fonda B92. U okviru akcije “Bitka za znanje“ ova škola je dobila pet em-bot robota, koji će se koristiti u nastavi informatike za učenje osnova programiranja i kodiranja. Roboti koji su donirani rajkovačkoj školi imaju nekoliko ugrađenih funkcija kao, što su izbegavanje prepreka, kretanje po liniji i daljinska kontrola, ali omogućavaju i programiranje naprednijih funkcija. Mali roboti imaju praktično neograničene mogućnosti, što daje prostor za ispoljavanje maštovitosti i kreativnosti učenika.

„Vreme je da naši učenici uđu u svet informatike i programiranja ravnapravno sa decom njihovog uzrasta iz velikih gradova. Informatička pismenost naše dece je slaba, i da bi se izborili za njihovu bolju budućnost potrebno je da im obezbedimo adekvatno informatičko obrazovanje. Ovim projektom je u velikoj meri poboljšan kvalitet nastave, tako da sada naši đaci ne samo da uče informatiku i programiranje, već uče i da misle, budu kreativni i samopouzdani“,  rekao je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

OŠ “Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću je među prvih 50 škola koje su dobile em-botove u ovoj akciji Fonda B92 , koju je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *