ponedeljak, 20. maja 2024.

Dobitnici godišnje nagrade Grada Valjeva

Objavljeno: 30. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Patak online
Foto: Patak online

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta doneli su odluku o dobitnicima godišnje nagrade Grada Valjeva. O dobitnicima nagrade, koja se tradicionalno dodeljuje 20. marta, na Dan Valjeva, se odlučivalo tek sada zbog pandemije korona virusa.

Godišnju nagradu Grada Valjeva dobila je dr Marija Mirković u oblasti nauka, inovacije i pronalazaštvo, za medicinu dr Nada Popović, u oblasti vaspitno-obrazovnog rada profesorka srpskog jezika u Valjevskoj gimnaziji Vera Vaš, a u oblasti stvaralaštva učenika i studenata Milan Marković, doktor nauka sporta i fizičkog vaspitanja.

Nagradu u oblasti privrede dobilo je građevinsko preduzeće „Kompresor ing“, u oblasti poljoprivrede Dragan Tomić, poljoprivrednik iz Brezovice, u oblasti urbanizam i arhitekturu inženjer arhitekture u penziji Risto Anđelopolić, dok je nagradu za zaštitu životne sredine dobilo Ekološko društvo „Gradac“.

Nagrada za socijalnu zaštitu i humanitarni rad je pripala „Karitasu“, a za humanost Nikoli Tomiću, Ivanu Miškoviću i Aleksandru Simiću, pokretačima humanitarne akcije „Vozi bicikl-produži život“.

Dobitnik nagrade u oblasti umetnosti i kulture je Ljubiša Milutinović, vlasnik „Studija M“, a nagrade u oblasti informisanje i društveno angažovanje Marija Petrović Marković, novinarka portala „Valjevska posla“.

Za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja nagrađen je Dom kulture „Izvor“, a u oblasti sporta Bokserskom klubu „Metalac“.

Nagrada za životno delo je posthumno dodeljena dr Vojislavu Voji Milutinoviću, koji je preminuo početkom ove godine, dok je Fudbalski klub „Budućnost-Krušik“ dobitnik nagrade za afirmaciju grada.

Pre nego što su odbornici dali „zeleno svetlo“ za ovogodišnje dobitnike godišnje nagrade, predsednik Komisije za dodelu godišnje nagrade Grada Valjeva dr Ljubomir Pavić je rekao da je ta komisija konstatovala da su predlozi za dodelu nagrada u najvećoj meri kvalitetni, dok je odbornik Ljubomir Radović poručio da se većina onih koji su na spisku za dobitnike nagrade zasluženo našla na tom mestu, ali da ima i onih koji, po njegovom mišljenju, nisu zaslužili godišnju nagradu.

„Pojedini predlozi deluju građanima Valjeva kao: Da li je to moguće? Umesto da pojedinci, predloženi za godišnju nagradu, nagrade Grad Valjevo, koji im je omogućio da uzlete tako visoko, mi ćemo sada njima dodeliti nagradu. Vrlo je jasno o čemu se ovde radi“, rekao je Radović.

2 komentara na “Dobitnici godišnje nagrade Grada Valjeva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *