nedelja, 16. juna 2024.

Domu za stare nedostaje još upotrebna dozvola

Objavljeno: 24. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na Domu za stare u Valjevu, čija je izgradnja počela pre 13 godina, su završeni, a preostaje još dobijanje upotrebne dozvole.

Gradska uprava je raspisala javnu nabavku za tehnički pregled objekata i sačinjavanje izveštaja o tehničkom pregledu za objekat Gerontološki centar.

Rok za dostavu ponuda je 9. decembar. Dobijanje upotrebne dozvole je poslednji korak, a nakon toga potrebno je opremiti Dom za stare, kako bi, konačno, primio prve korisnike.

Korisna površina novog Doma za stare je oko 6.200 kvadrata.

Radovi na završetku Doma za stare na Majdanu u Mesnoj zajednici Gradac su finansirani sa 1,2 milijarde dinara iz republičkog budžeta, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Izgradnja Doma za stare počela je u junu 2009. godine zahvaljujući donaciji Vlade Japana od 2,5 miliona evra i ona je potrošena, a objekat nije završen. Nezavršeni Dom za stare više puta je bio na meti je lopova i vandala jer ovo zdanje, čiji je investitor Ministarstvo rada i socijalne politike, niko nije obezbeđivao.

Svaka vlast u prethodnoj deceniji obećavala je završetak ovog objekta, međutim, dalje od obećanja se nije odmaklo sve do sada, kada su radovi konačno završeni.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *