nedelja, 21. jula 2024.

Donacija “Europroma” valjevskoj bolnici

Objavljeno: 14. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Trgovinsko preduzeće “Europrom” finansiralo je kupovinu kardiološke sonde za ultrazvučni aparat, vredne oko 580.000 dinara. Kardiolog dr Jovan Balinovac se zahvalio kompaniji “Europrom” koja je prepoznala značaj i uradila veliku stvar ne samo za Valjevo već i sve okolne opštine, jer je kardiološka sonda dostupna i na usluzi svima. On je je pozvao i ostale društveno odgovorne firme i pojedince da slede njihov primer.

Služba kardiologije valjevske bolnice je među prvima u Srbiji uvela u dijagnostičku proceduru i ultrazvučni kardiološki pregled. Dr Jovan Balinovac, navodi da je ultrazvučni pregled srca jedan od osnovnih dijagnostičkih metoda i njime se određuje veličina i snaga srca kao i stanje srčanih zalizaka i smatra ga jednim od važnijih pregleda kako bi se pravilno sagledalo stanje srčanog mišića.

“Osim ultrazvučne dijagnostike na aparatu se pomoću kardiološke sonde radi i metoda stres eho kardiografija pomoću koje se otkriva koronarna bolest. U ambulanti se  ultrazvučnim aparatom i nekom od metoda pregleda preko 20 pacijenata dnevno, tako da je značaj ove nove sonde neprocenjiv. Radimo preglede kod bolesnika za koje znamo da imaju neku srčanu bolest kao i kod potencijalnih pacijenta za koje samo sumnajmo da imaju neko srčano oboljenje. Takođe, često radimo i onkološke pacijente kako bismo pomogli pri uključivanju onkološke terapije. Tako da je ovo praktično aparat koji se non stop koristi, osim sličnog aparata koji se nalazi na odeljenju koji je bio u službi stacioniranih pacijenata, ali nije bilo izvodljivo tu uslugu pružati ambulantnim pacijentima”, rekao je dr Balinovac.

PR kompanije “Europrom” Bojana Perić je poručila da “Europrom” kao društveno dogovorna firma “može i želi da uradi mnogo kada je u pitanju zdravstvo našeg grada”. “Tako smo se opredelili ne samo ove godine već i prethodnih da prioritet u našim donacijama bude oblast zdravstva. ‘Europrom’ od svog osnivanja potencira i neguje prave vrednosti, a zdravlje je naravno prioritet svih nas”, poručila je Bojana Perić.

Narednih dana ta kompanija doniraće i aparate za Službu fizijatrije valjevske bolnice, vredne 611.000 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *