utorak, 28. maja 2024.

Večeras počinju „Mišićevi dani“

Objavljeno: 14. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Manifestacija „Mišićevi dani“, posvećena jednom od najvećih vojskovođa vojvodi Živojinu Mišiću, počinje večeras i trajaće do 21. jula. Svečano otvaranje 22. „Mišićevih dana“ je zakazano za 20 časova, a otvoriće ih bivši ministar pravda, a sadašnji generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

U okviru svečanog otvaranja planirana je dodela najvećih priznanja opštine Mionica „Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića“ pripadnicima Vojske Srbije za zasluge u oblastima vojne nauke, doktrine, stvaralaštva, komandovanja i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i davanja ličnog primera u izvršavanju zadataka. Plakete sa grbom opštine Mionica biće dodeljene istaknutim predstvnicima društvenog i javnog života za sveukupni doprinos napretku Srbije.

Posetioci će imati priliku da pogledaju odlomak „Vojvoda Stepa i Vojvoda Mišić“, koji će izvesti glumci Narodnog pozorišta iz Beograda Lepomir Ivković i Boško Puletić, a planiran je i nastup Lene Kovačević. U 21 čas počinje koncert hora „Viva vox“.

Pre svečanog otvaranja „Mišićevih dana“ u 19 časova u zgradi mioničke opštine biće otvorena izložba Slobodana Jevtića Pulike „Odjek u svemir“.

Tokom osmodnevne manifestacije predviđeni su brojni programa na više lokacija, a najmasovniji događaji se održavaju kod spomenika srpskom vojskovođi u centru Mionice. Za 16. jul je najavljen koncert grupe Legende, a za 18. jul koncert Amadeus benda. „Mišićevi dani“ biće zatvoreni 21. jula koncertom Marije Šerifović nakon kojeg sledi veliki vatromet i završetak ovogodišnje manifestacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *