nedelja, 23. juna 2024.

Donacija iz Danske za „Vodovod“

Objavljeno: 8. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – JKP „Vodovod“ i Danska ambasada nastavljaju uspešnu saradnju, a dokaz toga je donacija danske kompanije Kamstrup vredna 4 miliona dinara.
„Radi se zaista o vradnoj donaciji i ovo će predstavljati jedan iskorak u napred, kada je u pitanju vodosnabdevanje u Valjevu, a može se reći i u Srbiji. Kamstrup je inače najnaprednija kompanija u Evropi kada je u pitanju proizvodnja vodomera sa daljinskim očitavanjem, a opšte je poznato da su gubici u mreži danskih vodovoda između 4 i 5 odsto“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora i prijema opreme direktor „Vodovoda“ Đorđe Milanović.
Isporučena oprema je u vidu vodomera, regulatora pritiska, merača protoka i softvera za daljinsko očitavanje.
“ Mi smo prilikom posete danske delegacije konkurisali sa projektom daljinskog upravljanja i očitavanja za ulice Vojvode Brane, Takovske, Rovinjske i Mlavske, a mogu da kažem da ćemo biti prvi u Srbiji koji implementiraju ovaj sistem merenja potrošnje. Praktično inkasanti neće izlaziti na teren kada izvršimo ugradnju i instaliranje opreme, već ćemo u kontrolnoj sobi u svakom trenutku znati šta se dešava i koje je stanje na vodomeru, a ono što je dobro da postoji i alarm koji detektuje probleme sa pritiskom, signalizira kvar na kućnim instalacijama, što je svakako bitno i za naše potrošače. Širenje ovakvog sistema i njegova implementacija u GIS dovode do jednog efikasnog sistema, sistema kojim se daljinski upravlja u svakom smislu“, rekao je Milanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *