utorak, 28. maja 2024.

Donacija Rotari kluba

Objavljeno: 27. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rotari klub Valjevo donirao je 25 prečišćivača vazduha za potrebe jaslenih grupa Predškolske ustanove „Milica Nožica“ u Valjevu. Donacija je organizovana u okviru  humanitarne akcije „Čist vazduh za zdravu decu“, uz pomoć prijatelja kluba i drugih Rotari klubova.

„April mesec nam donosi punu radost proleća, sa više sunca, lepog vremena, budi želju da iskoristimo svaki lep dan u šetnji i druženju sa porodicom i prijateljima. Ali treba da razmišljamo i o tome da je april mesec posvećen jednoj od sedam oblasti delovanja Rotarija – zdravlju majke i deteta. Odlučili smo da kroz ovu akciju ukažemo na značaj čistog vazduha i zdravlja dece, što je svakako jedan od glavnih ciljeva i tema Rotari mreže“, navodi se u njihovom saopštenju za javnost.

Valjevo je jedan od gradova sa najozbiljnijim problemom aerozagađenja u Srbiji. Zato je ova akcija  od izuzetne važnosti za zdravlje dece i najmlađih, jer zagađen vazduh može biti uzrok na desetine respiratornih i drugih sistemskih bolesti i alergija. Deca u predškolskim ustanovama veliki deo dana provode u zatvorenom prostoru, posebno tokom zimskih meseci, a većina predškolskih ustanova je smeštena u zonama visoke zagađenosti, pa je ova akcija tim važnija.

„Mi u Rotary klubu Valjevo često govorimo o problemu aerozagađenja i pokušavamo da doprinesemo rešenju koliko je to u našoj moći. Ono što smo mi poželeli jeste da doprinesemo bar u nekoj meri da se ove  posledice, koje aerozagađenje ostavlja, koliko toliko ublaže“, stoji u saopštenju za javnost.

Članovi Rotari kluba Valjevo su prethodne godine poklonili 29 ovakvih uređaja Odeljenju za neonatologiju i pedijatriju Opšte bolnice Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *