petak, 21. juna 2024.

Prijem đaka prvaka u Muzičkoj školi

Objavljeno: 27. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2022/2023. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 119 učenika u  prvi razred  osnovne muzičke škole i to: 88  učenika – Matična škola Valjevo, 16 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica i 15  učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi, mogu da se prijave za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba.

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu da se prijave deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole, a u školskoj 2022/2023. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 23. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs),  na kome mogu pronaći i kompletne   informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu . Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu  i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, u  periodu od 6. do 13. juna.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: muzika.valjevo@gmail.com.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *