nedelja, 16. juna 2024.

Donacija Valjevske pivare za bolnicu

Objavljeno: 23. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
????????????????
????????????????

VALJEVO – Kolonoskop nije radio tri, a gastroskop dva meseca, ali problemi odseka gastroeneterologije konačno su rešeni zahvaljujući Valjevskoj pivari koja je Opštoj bolnici donirala novu savremenu endoskopsku jedinicu vrednu 50.000 dinara.

Na konferenciji za novinare direktor Opšte bolnice dr Zoran Đurić zahvalio se Valjevskoj pivari na novoj, izuzetno značajnoj i vrednoj donaciji, priznajući da je bolnica imala problem na odseku gastroenterologije pošto se, zbog zatarelosti, najpre pre tri meseca pokvario kolonoskop, a potom je pre dva meseca prestao da radi gastroskop. Odgovarajući na pitanja novinara, direktor je rekao da su kvarovi prijavljeni Ministarstvu zdravlja, odnosno, nadležnoj komisiji Ministarstva, „ali da odgovor nije stizao“.

„Srećom, bio je dovoljan jedan poziv direktoru pivare Aleksandru Rajevcu, pa da se problem reši i naša gastroenterologija zahvaljujući novoj endoskopskoj jedinici sa svom pratećom opremom, faktički sada ponovo normalno radi“, objasnio je dr Đurić.

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac je rekao da je ova firma, koja godinama usrdno pomaže mnoštvu gradskih institucija, ustanova i manifestacija, odmah shvatila o kakvom problemu je reč.

„Zadovoljni smo što smo mogli da pomognemo. Valjevo i ovaj region ne zaslužuju da pacijenti odavde moraju da budu upućivani u druge centre i kada je reč o pomoći zdravstvu, smatram da imamo još uvek dovoljno dobrih firmi i kompanija koje mogu pomoći, ako žele da budu društveno odgovorni“, poručio je Rajevac.

Zahvalujući novoj endoskopskoj jedinici, gastroeneterologija ima zaokruženu savremenu dijagnostiku, s kojom može da otkriva rizične pacijente i kancere debelog creva u najranijoj fazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *