četvrtak, 25. jula 2024.

Ambasador Francuske o klimatskim promenama

Objavljeno: 23. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ambasador Francuske Njegova Ekselencija Frederik Mondoloni posetio je Istraživačku stanicu Petnica. Tom priliko održao je predavanje o klimatskim promenama i otvorio izložbu „Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“

“Drago mi je da sam posetio ovaj poseban centar za mlade koji vole nauku. Sve ono što sam video me je impresioniralo. U Francuskoj nemamo ovakvu instituciju, ali mi je drago da našim aktivnostima možemo da podržimo Petnicu. Vrlo je važno raditi sa mladima na razumevanju klimatskih promena, ekologije i nauke uopšte. Ovo što Petnica radi je posebno”, rekao je ambasador Francuske Frederik Mondoloni.
Projekat „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“ treba da probudi svest o problemu klimatskih promena kod građana Srbije i da  promoviše jednostavna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni i da se na svoj način bori protiv klimatskih promena.

Ambasador Mondoloni je govorio o Pariskom klimatskom sporazumu, o tome šta on donosi u borbi protiv globalnog zagrevanja, i obavezama svih država. Objasnio je kako je borba protiv klimatskih promena proces koji je prvo bio tema samo za naučnike, da bi se njom zatim počele baviti i diplomate i državnici, a sada je na redu da se svi građani širom planete potrude da se efekat klimatskih promena umanji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *