subota, 20. aprila 2024.

Donirali Valjevu 10 miliona dinara

Objavljeno: 10. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za izgradnju mosta na Obnici u naselju Boškovića, u selu Pričević, obezbeđeno je 10 miliona dinara. To je poklon Valjevu od „Fonda dijaspore za maticu“. Zahavljujući ovoj donaciji oko 200 žitelja tog kraja konačno će dobiti most, pošto je stari oštećen u majskim poplavama. Kako je najavljeno, radovi bi trebalo da počnu u maju, a most će biti izgrađen za mesec dana. Direktor Fonda Živadin Jovanović, koji je i nekadašnji ministar inostranih poslova, poručio je da je za otklanjanje posledica majskih poplava u Srbiji taj Fond obezbedio milion evra, a da je za Valjevo opredeljno 10 miliona dinara.

Donacija od deset miliona dinara „Fonda dijaspora za maticu“ je najveća od svih donacija koju je Valjevo dobilo iz Srbije za otklanjanje posledica majskih poplava, rekao je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić. Gradonačelnik kaže da je izgradnja mosta u selu Pričević veoma važna za ljude koji žive u tom kraju.

Most na Obnici u naselju Boškovića je jedan od sedam oštećenih mostova u majskim poplavama na teritoriji Valjeva. Za popravku svih mostova je potrebno 75 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *