nedelja, 26. maja 2024.

Valjevo od države traži 520 miliona dinara

Objavljeno: 11. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo je od države zatražilo pomoć od 520 miliona dinara za rešavanje infrastrukturnih problema, do kojih je došlo tokom nezapamćenih majskih poplava. Kancelariji za obnovu je dostavljen spisak svih infrastrukturnih projekata, a najviše novca je traženo za sanaciju puteva oštećenih u majskim poplavama, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. “ Mi smo poslali naše infrastrukturne projekte, a koji se odnose na infrastrukturu oštećenu u majskim poplavama. Oko 250 miliona dinara je traženo za sanaciju oštećenih puteva, 195 miliona dinara je traženo za klizišta, a 75 miliona dinara za sanaciju oštećenih mostova”, rekao je Jeremić.

U prošlogodišnjim majskim poplavama Valjevo je pretrpelo štetu od milijardu i 100 miliona dinara na objektima, putnoj i komunalnoj infrastrukturi. Iz državne kase do sada je na račun Grada uplaćeno samo 53 miliona dinara sa sanaciju šteta, dok je od donacija, preko računa koji je bio otvoren za pomoć Valjevu, obezbeđeno oko šest miliona dinara. Od Vlade Japana Valjevo je dobilo 110 miliona dinara za sanaciju rečnog korita Kolubare, u dužini od kilometar i 100 metara. Ujedinjeni Arapski Emirati obezbedili su 10,5 miliona dinara za izgradnju četiri kuće na Petom puku i to su za sada jedini stambeni objekti koji su useljeni, dok preostale 22 porodice još uvek čekaju da im bude završen novi krov nad glavom.

U majskim poplavama oštećeno je sedam mostova i do sada ni jedan nije saniran. Zahvaljujući donaciji „Fonda dijaspore za maticu“, koja je Valjevu donirala 10 miliona dinara, u maju će početi izgradnja novog mosta na Obnici u naselju Boškovića, u selu Pričević. Preostali mostovi biće sanirani ove godine, osim mosta za Veselinoviće, koji košta oko 30 miliona dinara.

 

Foto: arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *