četvrtak, 13. juna 2024.

Doniran inkubator Centru za vantelesnu oplodnju

Objavljeno: 25. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarka bez portfelјa zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, koja je bila u poseti Valjevu, uručila je inkubator Centru za vantelesnu oplodnju valjevske bolnice. Ona je poručila da je vantelesna oplodnja jedna od važnih metoda koja ide u susret boljoj demografskoj budućnosti Srbije.

„Nigde možda kao u Valjevu u državnim institucijama nije bio izazov i za Vas i za nas u kabinetu, da ovu saradnju produbimo, zbog toga što je bolnica u Valjevu, Opšta bolnica. Svi drugi centri u kojima se ovi postupci rade su zapravo klinike i pripadaju tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti i ponosni smo svi zajedno na rezultate koje imate. Donacija ovog inkubatora je uvid u to da sva sredstva koja su Valjevu data su na najkvalitetniji način iskorišćena“, rekla je Đukić Dejanović.

Šef Odseka za VTO dr Branko Budimirović rekao je da su sredstva iz ove donacije iskorišćena za nabavku inkubatora za kulturu ćelija i da do sada nisu imali ovakav uređaj, koji će im olakšati rad u laboratoriji i povećati kapacitete. „Računajući na ovu donaciju mi smo već tražili aneks ugovora sa RFZO da nam omogući još dodatnih 15 parova, na već ugovorenih 230 kojih ćemo uraditi do kraja godine“, rekao je dr Budimirović.

 

Uručenju ove donacije prisustvovali su gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i potpredsednik republičkog parlamenta  Đorđe Milićević. Gvozdenović je poručio da je najvažnije to što je saradnja sa državom odlična.

„Mi smo već neke naredne korake sa ministarstvom, u dogovoru sa direktorom bolnice, sa načelnikom ginekologije, dogovorili. Pokušaćemo da iduće godine porodilište valjevske bolnice dobije jedan ultrazvučni aparat koji će omogućiti jedan komforniji i sigurniji rad akušerima“,  rekao je Gvozdenović.

Đorđe Milićević naveo je da je funkciju koju trenutno obavlja stavio pre svega na raspolaganje građanima Srbije, a da je kao lokalpatriota stavio interesima građana Valjeva.

„Valjevo je za mene prioritet. Ja sam svoje mogućnosti, stavio na raspolaganje i gradonačelniku i gradskoj vlasti i uvek sam tu da predstavljam jednu sponu i podršku i pomoć i da uspostavim kontakt između Vlade e Srbije i Grada Valjeva onoliko koliko mogu. Želim da se zahvalim prof. dr Slavici Đukić Dejanović na donaciji koju nam je ustupilo njeno ministarstvo i nadam se da to nije poslednje jer imamo razgovore za naredne donacije za narednu godinu“, rekao je Milićević.

 

 

 

 

Jedan komentar na “Doniran inkubator Centru za vantelesnu oplodnju

  1. Sve pohvale za dodelu veoma vaznog aparat i svaka drugi vid pomoci dobro doje kada znamo koliko roditelja ceka da se ostavri kao roditelj i ja im zelim srecu da s e sto vis eradja dece jer deca su carstvo .Medjutim tuzno , zalosno da s eovde vrsi i promocija gvozdenoviceva tj . podizanje rejtinga sto na njegovu zalost svaki dan pada p amo moze da se pojavljuje u svim medijima . Setimo se da je on bio protivnik bas ove price VTO a lekar je i plus ginekolog sto dokazuje koliko je los covek i znam celu pricu od pocetaka .. Neko ko nema ni trunke cestitosti savesti , ko misli da smo svi zaboravili kako je to bilo pojavljuje se na ovom mestu gde su se beli mantili zgrazavali a i vidite sama lica prisutnih .Sto se tice mene i mojih prijatelja neka se svaki dan pojavljuje dobro je to za sve nas koji ,,podrzavamo,, rad i ponasanje gradonacelnika , ginekologa gvozdenovica , dobri mu savetnici ..! .Ovde je samo jos vise tamo gde pripada ,,papiroloski,, dobilo losu ocenu .Sedi 1!

    4

    4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *