četvrtak, 20. juna 2024.

Novak Đoković poklonio 550 knjiga

Objavljeno: 23. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Školska biblioteka OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ od danas je bogatija za 550 knjiga. One su dar Fondacije „Novak Đoković“ , koja je poklanjanjem knjiga, na ovaj način, obeležila međunarodni Dan knjige. Police u školskoj biblioteci će sada biti bogatije u naslovima kao što su „Čarobnjak iz Oza“, „Alisa u zemlji čuda“, „Pet prijatelja“ i drugim savremenim štivom. Profesorka književnosti Mila Milutinović kaže da je ova donacija veoma važna za školu koja ima 650 đaka, jer je biblioteka ostala bez velikog broja naslova u majskim poplavama.

“ Deca ne vole da čitaju obaveznu literaturu, ali kada im se ponudi raznovrsnost naslova u slobodnom izboru veoma su zainteresovani za čitanje. Broj od 500 novih naslova je praktično knjiga po učeniku, jer mi imamo 650 djaka tako da je ovaj poklon veoma vredan”, rekla je Mila Milutinović.

„Ljubav prema knjigama jedna je od najvažnijih stvari koje možete da podstaknete kod deteta“, rekla je menadžerka Fondacije „Novak Đoković“ Maja Jovanović i dodala da su odlučili da pomognu baš ovoj školi u Valjevu, jer je pretrpela štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama.

” Vodili smo računa o tome da deci približimo knjige i čitanje, jer one razvijaju maštu i inteligenciju, stvaraju čitav jedan svet koji im pomaže da odrastaju edukovaniji. Ovo je prva škola kojoj uručujemo ovakav poklon, a doneli smo zaista različita dela od klasika do novih naslova, a smernice su nam dali nastavnici škole “, rekla je predstavnica ove fondacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *