nedelja, 16. juna 2024.

Dosta je bilo: Novac podobnim gradonačelnicima

Objavljeno: 12. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Novim  „Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava“ smanjuju se sredstva lokalnim samoupravama i daje mogućnost premijeru i ministrima da iz budžetskih sredstava daju novac pojedinim gradonačelnicima i opštinama koje smatraju podobnim, navodi u saopštenju za javnost pokret “Dosta je bilo”.

“ Lokalna samouprava i sad finansira neke stvari koje nisu u njenoj nadležnosti, poput kupovine protivgradnih raketa. Kompletan porez na nekretnine će ići u republičku kasu. Daje se diskreciono pravo ministru da odredi šta je kom gradu potrebno prema apliciranju i  podnetim projektima.Kako to ministar može znati? Ovde se može prepoznati jedino velika mogućnost korupcije i zloupotrebe. Formiraće se i dodatne institucije koje će aplicirati projekte prema Beogradu što pretpostavlja nove budžetske korisnike.Izostaviće se kapitalni projekti i investicije. Mi ćemo da krpimo rupe a javna preduzeća će da se bahate”, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

“ I u ovom momentu kad treba gledati kako da održimo  gradski budžet a da ne zavlačimo građanima ruke u džepove mi imamo povećanje lokalnih nameta, kao što je cena vode, a verovatno će se nastaviti povećanjem komunalnih taksi i poreza. Da li je to kratkovidost naših gradskih čelnika?! Naime,gradski funkcioner je rekao da Republika neće uzimati baš onoliko koliko smo mislili.Onda je gradska vlast usvojila izmenu Statuta grada i dodala nove namete što kroz povećanja broja članova gradskog veća što datom mogućnošću da gradonačelnik zaposli nove stručnjake.Gradska vlast je povećala zahvatanja iz gradske kase usvajanjem rebalansa budžeta. Kakvo ćemo opravdanje dobiti za buduća povećanja lokalnih nameta”, kaže se u saopštenju za javnost pokreta “Dosta je bilo”.

 

Jedan komentar na “Dosta je bilo: Novac podobnim gradonačelnicima

  1. Konj se prvo osedla pa se onda jaše. Samar nosi i lepo mu da ga jašu. Tako kod nekih ima pravilo pare na sunce pa jaši, e sad imaju neke pod vrste kao mazge i magarci, isto se sedlaju al nije isto njihovo jahanje, e tu se jahači uvek prevare, nije svakk sedlo udobno.

    10

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *