utorak, 21. maja 2024.

Dr Marko Ognjenović među najboljim diplomcima

Objavljeno: 28. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Najbolјi diplomci medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji nedavno su dobili ugovore o radu, na ceremoniji u “Palati Srbija”, putem akcije zapošlјavanja koju sprovodi Vlada Srbije. Među njima je i Valjevac, mladi dr Marko Ognjenović.

Dr Marko Ognjenović navodi da odluka da se zaposli u Opštoj bolnici Valjevo sa jedne strane ima realnu osnovu, a sa druge i emotivnu. Pre svega tu je vezanost za  grad, za  porodicu i prijatelje, a tu je i želja da u takvom jednom okruženju gradi svoje životne i profesionalne puteve. Sa prosekom 9,73 kojim je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, vratio se u Valjevo sa željom da se dalje usavršava u oblasti hirurgije.

“To je posao koji zahteva odgovornost, nadziranje pacijenata, konstantno zalaganje za njih i prosto jedan kontinuiran trud i rad. Istovremeno je to i veliki izazov. Od moje tri želje, pored hirurgije, tu su bile Anesteziologija i Gastoenterologija ipak sam se odlučio za Opštu hirurgiju kao nešto što me najviše interesuje”, rekao je dr Ognjenović, koji je rođen 1993. godine.

On je podsetio na svetle primere medicinskog istorijata koji obavezuju da se nastavi razvoj hirurgije u valjevskoj bolnici.

“Danas u Opštoj bolnici Valjevo, svečana sala nosi ime „Dr Jovan Mijušković“, koji je prvi izveo čuveni šav na srčanom mišiću i tako se zauvek upisao u istoriju  medicine. Naša bolnica je i kasnije bila čuvena po mnogim doktorima, zdravstvenim radnicima i sestrama. Imamo jednu veliku tradiciju i uz vezu koju kroz saradnju ostvarujemo sa mnogobrojnim klinikama i institutima u Beogradu, a i sa Medicinskim fakultetom imamo jednu šansu da se usavršavamo i da napredujemo kako bismo bili bolji svakoga dana u onome što radimo”, zaključio je dr Marko Ognjenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *