subota, 20. aprila 2024.

Društveno odgovorni uvek uz Bolnicu

Objavljeno: 19. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Danas su odseku Neonatologije, službe Ginekologije, OB Valjevo, isporučene dve nove izolete. Izolete C2000, proizvođača firme “Drager”, predstavljaju noviji tip uređaja i značajne su za Odsek jer i dosadašnjih 6 inkubatora gotovo da imaju popunjenost 100% sve vreme.

Kao posebni primeri dobre društvene odgovornosti ovoga puta istakle su se dva preduzeća „Europrom“ i „ Podgorina Frucht“ iz Osečine, koja su se odazvala pozivu uprave Opšte bolnice, da pomognu nabavku nove opreme za najosetljiviji deo populacije, tek rođene bebe.
V. d. direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić zahvalio se društveno odgovornim preduzećima „Europrom“ i „ Podgorina Frucht“ na donaciji dve izolete čija  vrednost iznosi preko dva miliona.

Za operacione sale potrebna je još nabavka reflektora, a intraokularni UZ aparat je neophodan za službu Očnih bolesti koji je standard pri operaciji katarakte. Zatim na svakom odeljenju postoji potreba za nekim uređajem. Mi ćemo se truditi da obnavljamo opremu što našim sredstvima, zatim sredstvima iz ministarstva, a svakako i zahvaljujući donatorima koji un am veoma značajni –  naveo je v.d. direktor OB Valjevo dr Zoran Đurić, koji je ovom prilikom izrazio veliku zahvalnost svim donatorima.

Preduzeće “Podgorina Frucht” koje već 13 godina uspešno posluje na našem tržištu, nastavilo je donacijom inkubatora tradiciju pomaganja Opštoj bolnici.

I ranije smo bili tu za potrebe bolnice. Ranije smo ulagali u Centar za vantelesnu oplodnju, zatim skener. Ne samo u zdravstvu, naše preduzeće je društveno odgovorno i u oblastima školstva, ekologije i obrazovanja. Mi smo voćarska firma i prerađivači poznati u privrednim vodama, a posebno smo ponosni što možemo da pomognemo na ovaj način. Nabavkom ovog inkubatora pomažemo prevremeno rođenim bebama kako bi preživele i izrasle u časne ljude – navela je Katarina Vučetić generalni direktor, pozivajući i ostale društveno odgovorne firme da pomognu valjevskoj bolnici.

Bojana Perić PR menadžer Europroma sa ponosom je istakla značaj ove donacije i podsetila na značaj društvene odgovornosti.

Postoji jedna stara izreka koja kaže da ako ste u mogućnosti da pomognete deci to je jedna od najvećih privilegija i blagoslova koji možete imati. Evo danas nakon donacije ovih inkubatora mi se upravo tako osećamo i privilegovano i blagosloveno, a pre svega ponosno.  Europrom će ovom donacijom u budućnosti , malim bićima, a velikim borcima pomoći da što lakše i što brže dobiju bitku koju na žalost moraju da vode od smaog rođenja. Lepo povod u mesecu maju je i da istaknemo još jednom da punimo 27 godina postojanja preduzeća Europrom i na ovaj način se zahvaljujemo svim sugrađanima Valjeva na ukazanom poverenju svih ovih godina , ali i veliko hvala svim našim zaposlenima kojih ima oko 500. Veliki broj naših zaposlenih su upravo žene, koje su trenutno, a mnoge i ranije bile trudnice i porodilje, a mnogima je bio potreban inkubator. Mnogo nam je drago dam so kao firma u mogućnosti da obezbedimo jednu ovakvu donaciju – rekla je Bojana Perić, podsećajući da su posebno ponosni na inicijative koje su vezane za Centar za vantelesnu oplodnju OB Valjevo kao i kampanju “Da se novi život rađa”, koju su pomagali, a i u budućnosti će svakako podržavati njihove aktivnosti.

Dr Dragica Dimitrijević šef odseka Neonatologije službe Ginekologije navela je da je u toku protekle godine rođeno oko 1300 beba, a da je od tog broja rođene dece čak 30% zahtevalo neku vrstu terapije, nisu sva deca zahtevala izoletu, ali je donacija dve nove izolete itekako značajna jer u službi postoji 6 starih inkubatora. Odsek neonatologije raspolaže sa 6 izoleta. Dve izolete su od ranije dobijene akcijama Fonda B92, jednu izoletu je 2005. poklonila lekar pedijatar, a tri uređaja su u Odsek stigla zahvaljujući angažovanju Caritasa. Odsek poseduje i dve transportne izolete.

PR Opšta bolnica Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *