utorak, 21. maja 2024.

Država prodaje Valjevsku pivaru

Objavljeno: 9. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Valjevske pivare. Pisma o zainteresovanosti treba da sadrže, između ostalog, predlog modela privatizacije Valjevske pivare, predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja radnika koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme. Javni poziv je otvoren do 6. novembra 2017. godine.

Valjevska pivara, nakon neuspešne privatizacije, stala je ponovo „na noge“, podigla proizvodnju, a trend rasta proizvodnje proteklih godina omogućio je i osvajanje novih tržišta, između ostalog i Sjedinjenih Američkih Država, a uskoro se očekuju i isporuke u Kanadu.

Nakon uspešnog oporavka, država je odlučila da proda najstariju pivaru u zapadnoj Srbiji. Valjevska pivara zapošljava oko 200 radnika. Ovo preduzeće na vreme izmiruje sve svoje obaveze prema radnicima, državi i dobavljačima. Valjevska pivara je sponzor skoro svih kulturnih i drugih manifestacija u valjevskom kraju, a svojim donacijama pomogli su mnoge ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *