utorak, 21. maja 2024.

Borci započeli štrajk glađu

Objavljeno: 9. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Članovi Udruženja boraca Valjeva u podne su započeli štrajk zbog toga što nije ispunjen nijedan njihov zahtev. Oni su nedavno svoje zahteve predočili ministru rada i socijalne zaštite Zoranu Đorđeviću, prilikom njegove posete Valjevu. U štrajk glađu je stupilo sedam članova ovog boračkog udruženja.

„ Legli smo u spomen sobu udruženja boraca i zvanično krenuli u štrajk glađu zbog naših 12 neispunjenih zahteva. Tražimo konačno rešenje naših zahteva, poput Zakona o borcu, overu zdravstvenih knjižica i lečenje mnogo bolesnih boraca, isplatu ratnih dnevnica i nastavak rada komisije, da se spreči trošenje sredstava iz budžeta Srbije za naplatu advokatskih troškova, povodom tužbi za diskriminaciju od kojih borci nemaju ništa, da se završi izrada Gerentološkog centra u Valjevu gde pojedini borci vide jedini spas za život, da se pusti na slobodu dete borca koje boluje od raka kako bi moglo da se leči, zapošljavanje dece palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i obespravljenih boraca“, rekao je predsednik Udruženja boraca Ljubomir Bradić.

Oni navode da će štrajk biti miran, ali najavljuju radikalizaciju štrajka, ukoliko do srede ne budu ispunjena njihova tri zahteva. Borci traže da se do srede reši problem borca, koji ima parkinsonovu bolest, a još uvek nije dobio penziju, zatim overu zdravstvene knjižice za borca koji je težak šećerni bolesnik, kao i to da na uslovnu slobodu bude pušten sin borca, koji je u požarevačkom zatvoru „Zabela“ odslužio dve trećine kazne. Radi se o mladiću koji je oboleo od raka i njegovo puštanje na slobodu borci traže da bi dobio odgovarajuće uslove za dalje lečenje.

3 komentara na “Borci započeli štrajk glađu

  1. Taman im je Gvozdenović lepo opravio, u stvari zakrpio krov da mogu da leže do mile volje. Samo mi nije jasno da li je tad stigao da pita gradonačelnika što ne završava Dom za stare? Upita li njega da im pomogne, zdravstveni je radnik?

   8

   0
 1. Ja bi tu dodao i zahtev da se bolesnom Bradiću omogući lečenje u odgovarajućoj ustanovi, sa ili bez njegove saglasnosti.

  5

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *