utorak, 28. maja 2024.

Državna diploma, napredak u karijeri i povoljna cena studija – motivi za indeks master studija!

Objavljeno: 21. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Narednog meseca uspešno završeni septembarski ispitni rok označiće ujedno i kraj prve godine školovanja za studente prve generacije strukovnih master studija Visoke poslovne škole strukovnih studija Valjevo. Među studentima prve generacije “masteraša” veliki je broj zaposlenih, kako u državnom tako i u privatnom sektoru, pa smo iskoristili priliku da sa njima razgovaramo o tome kako su zadovoljni master studijama.

Violeta Davidović je naš diplomac 2015. godine, na smeru Finansije, bankarstvo i osiguranje, a trenutno je zaposlena u HK „Krušik“, u službi pogonskog knjigovodstva, koje se bavi obračunom troškova i učinaka koji nastaju u toku procesa proizvodnje. Na master studijama je dva ispita dele od završetka prve godine, a Violeta se nada se da će ih u septembru i položiti.

“Iz dosadašnjeg iskustva na master studijama, mogu reći da sam veoma zadovoljna i prijatno iznenađena organizacijom istih. Imajući u vidu da je najveći broj studenata zaposlen, neki čak nisu iz Valjeva, dosta se radi na tome da se predavanja, vežbe, konsultacije pa i kolokvijumi i ispiti organizuju u terminima koji najviše odgovaraju studentima. Kada su konsultacije u pitanju profesori su nam dostupni u svakom trenutku (putem telefona ili mail-a), pa nije neophodan odlazak u školu”, kaže Violeta.

Njen kolega Nenad Živković, koji je na VIPOS-u takođe diplomirao pre tri godine na modulu Računovodstvo, revizija i porezi, a sada je jedan od vlasnika i finansijski direktor u firmi “Atlas Trans” iz Smederevske Palanke, potvrđuje da je veoma zadovoljan organizacijom master studija, ističući da je na njima prisutno dosta prakse, te da su profesori naše škole uvek spremni da izađu u susret studentima.

“Jako sam zadovoljan master studija kao i izborom ponuđenih predmete. Pored toga što su predavanja vremenski prilagođena nama koji smo zaposleni, posebno bih naglasio mogućnost da se u drugoj godini usmerimo u neku od ponuđenih oblasti, kao što su informatika ili ekonomija.  Takođe, moram naglasiti sam kvalitet predavača kao i njihovu istrajnost i upornost da se znanje prenese na pravi i kvalitetan način”, priča i treći zaposleni “masteraš” Goran Vasiljević, koji je na VIPOS-u diplomirao na smeru Elektronsko poslovanje 2014. godine, a zaposlen je u JP “Pošta Srbije” na referentskim poslovima, organizovanju transporta, preradi pošiljaki  i eksploataciji transportnih sredstava.

Naši sagovornici se slažu da su naše master studije, koje su u većoj meri zasnivaju na pružanju praktičnih znanja, kroz izradu raznih projekata i praksu u nekom od preduzeća, njima od izuzetne pomoći u firmama u kojima su zaposleni.

“Na ovaj način se dobija mogućnost iskazivanja sopstvenog mišljenja što doprinosi razvoju praktičnih veština,  koje poslodavci u današnje vreme posebno vrednuju kod potencijalnih kandidata za posao”, objašnjava Violeta Davidović, dok Nenad Živković svoje iskustvo ilustruje predmetom “Računovodstvo za mala i srednja preduzeća” iz prvog semestra, koji je direktno povezan sa poslom koji obavlja, tako da stečeno znanje odmah može da primeni u praksi. Goran Vasiljević, pak, ističe da pored informatičkog, sada na svom random mestu primenjuje i znanje stečeno u oblasti marketinga na master studijama.

Kada govore o svojim motivima da upišu master strukovne studije VIPOS-a, Violeta, Nenad i Goran su saglasni da im je osnovni cilj diploma državne škole, viši stepen obrazovanja, stručno usavršavanje i mogućnost napredovanja u poslovnoj karijeri.

“Sticanje diplome drugog stepena će, nadamo se, otvoriti put do novih poslovnih izazova i uspeha. Bitno je i to što se radi o državnoj školi čiji kvalitet smo već proverili na osnovnim studijama. Naravno, tu je i cena studiranja koja više nego pristupačna. Ako među ovim navedenim motivima i vi pronalazite bar jedan, pravo je vreme za novi indeks”, poručuju naši zaposleni “masteraši”.

VIPOS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *