ponedeljak, 22. jula 2024.

Za optužnicu u aferi mita u Gradskoj upravi fale papiri koji su “fizički uništeni”?

Objavljeno: 21. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet lica u aferi primanja i davanja mita, kao i nameštanja javnih nabavki, vraćena je Višem tužilaštvu u Valjevu na doradu.

Kako se saznaje, Krivično vanraspravno veće Višeg suda donelo je odluku o dopuni istrage, nakon što je ispitalo optužnicu Višeg tužilaštva, kao i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli advokati okrivljenih. Naši izvori objašnjavaju da je odlukom tog veća dopuna istrage naložena jer se od Višeg tužilaštva traži da za optužnicu dostavi nedostajuću dokumentaciju. Međutim, reč je o papirima koji su prethodno fizički uništeni, čak i pre hapšenja okrivljenih.

Naši izvori, naime, preciziraju da je Krivično vanraspravno veće Višeg suda, čitajući transkripte telefonskih razgovora pojedinih okrivljenih, uočilo da jedan od njih koji je zaposlen u Gradskoj upravi, kaže jednom od okrivljenih, vlasniku jedne firme, “da na javni poziv Gradske uprave za jedan tender pošalje ponudu specifičnog novčanog iznosa, kako bi bio najpovoljniji ponuđač i potom izabran za tu javnu nabavku”.

“Okrivljeni mu je međutim, odgovario da je ponudu drugog novčanog iznosa već poslao, na šta mu okrivljeni iz Gradske uprave kaže da će je pocepati, te da dostavi novu ponudu na iznos koji mu je rekao kako bi dobio posao”, navodi naš izvor dodajući da je tužilaštvo odgovorilo sudu da jednostavno ne može da dostavi dokumentaciju koja je “fizički uništena”.

Tužilaštvo bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujić Subotića tereti za primanje mita u produženom trajanju, dok ostale optužnica tereti za davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja.

Jedan komentar na “Za optužnicu u aferi mita u Gradskoj upravi fale papiri koji su “fizički uništeni”?

  1. A zasto je ovaj predmet ostao u Valjevu a drugi u Beogradu kada je krivicna tezina puno veca od nekih koji su otisli u Beograd? Nema unistenja dokaza neko je to zaboravio .Bobili Bobisko treba da se spasava!

    5

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *