utorak, 28. maja 2024.

DS: I posle “Konrada” – “Konrad”

Objavljeno: 20. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Drugi gradovi u Srbiji imaju „samo“ koronu, a mi imamo i koronu i „Konrada“, često se može čuti u Valjevu. Korona traje nekoliko meseci, a „Konrad“ 4 godine. Kako stvari stoje, korona će nekako i proći, ali se od „Konrada“ nećemo tako lako oprostiti, saopštio je Gradski odbor DS.

“Za protekle 4 godine videli smo da „Konrad“ vlast ne ume da asfaltira ulice, dovede bar jednog investitora, realizuje bar jedan projekat bez skandala i sumnjivih radnji, troši narodni novac na zakonit i smislen način… Vređala je i nipodaštavala ta vlast sve koji bi se usudili da postave bilo kakvo pitanje o njenim nepočinstvima, a bila snishodljiva i neprimetna pri susretima sa svojim stranačkim pretpostavljenima. Onda je došla pandemija korona virusa i stvari su postale još gore, iako se činilo da nije moguće gore i besmislenije voditi jedan grad”, saopštavaju demokrate.

Kako navode, logično je bilo očekivati da će vladajuća stranka požuriti da se nakon “lažnih izbora (na kojima je i u Valjevu glasalo manje od 50% birača) što pre otarasi ljudi kojih se i u kampanji poprilično stidela i formira novu vlast”.

“Međutim, pokazalo se da je naprednjacima politička kombinatorika daleko važnija od sudbine jednog grada. Čeka se valjda odluka da li će, u nedostatku prave opozicije u republičkom i lokalnim parlamentima, SPS morati da se žrtvuje za Vučićevu vlast i glumi nekakvu opoziciju. U slučaju Valjeva to znači nastavak agonije koju čak ni „Egzit iz Jovanje“ koji je „Konrad“ vlast suludo dozvolila u sred pandemije nije mogao da učini podnošljivijom. Neko na Ubu ili u Beogradu  očigledno ne haje za naš grad ili možda samo zna da će i oni koji dolaze posle ovog  „Konrada“ biti ništa drugo nego novi „Konrad“, pa im se valjda zato i ne žuri. I posle „Konrada“ – „Konrad”, stoji u saopštenju DS u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *