četvrtak, 29. februara 2024.

Obeležen Dan Mionice

Objavljeno: 21. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Polaganjem venaca na spomenik vojvode Mišića u Mionici i dodelom opštinskih priznanja obeležen je Dan opštine Mionica. Vence su položile delegacije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, Opštine Mionica, Ministarstva unutrašnjih poslova i Udruženja penzionera „Vojvoda Živojin Mišić“ iz Mionice.

Nakon polaganja venaca, predsednik opštine Mionica Boban Janković je uručio najveća priznanja opštine Mionica, „Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića“, pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

“U prethodnoj godini započeli smo sa realizacijom značajnih, kapitalnih projekata za razvoj naše opštine, suočili smo se sa prirodnim nepogodama i posledicama koje je donela globalna pošast izazvana virusom covid-19. I nismo dozvolili da nas te teške i ozbiljne stvari obeshrabre, da nam ukradu osmeh namenjen deci, da nas zaustave da pružimo ruku prijatelju i komšiji kada mu je pomoć potrebna. Mi Mioničani smo tvrdog kova Mišićevog, i za nas ne postoji teško, za nas postoji samo pobeda. A pobeda je svaka škola, svaki izgrađeni dom, svaki put, most, svaki vodovod, svaki dalekovod. Pobeda je svako novo radno mesto, pobeda je novootvorena fabrika, svaki obnovljeni objekat”, poručio je sugrađanima predsednik Opštine Mionica Boban Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *