petak, 21. juna 2024.

DS Smith preuzima Bosis

Objavljeno: 11. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Valjevska firma za proizvodnju  ambalaže visokog kvaliteta Bosis, postaće deo poslovnog sistema DS Smitha, vodećeg dobavljačaa održivih ambalažnih rešenja, papira i usluga reciklaže širom sveta.

Ova britanska kompanija, sa sedištem u Londonu, saopštila je da je zaključila ugovor o preuzimanju Bosis d.o.o. društva za proizvodnju ambalaže visokog kvaliteta u Srbiji, te da „ovo preuzimanje dopunjuje postojeće regionalne poslovne aktivnosti u vezi ambalaže u istočnoj Evropi i podršaće rast u regionu’’.

U saopštenju, objavljenom na zvaničnom sajtu DS Smitha, navodi se da će preuzimanje biti strukturisano kao sticanje udela i očekuje se da bude završeno u drugoj polovini poslovne godine DS Smitha.

Vrednost investicije nije objavljena u saopštenju kompanije.

„Nakon 41 godine uspešnog, odgovornog i održivog poslovanja, tokom kojih je Bosis od male porodične radionice za sito – štampu porastao u regionalno prepoznatog učesnika u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona, došao je trenutak za sledeću u nizu transformacija Bosisa. Sigurni smo da je ovo prava odluka za našu porodicu, dugogodišnje poslovne partnere i lokalnu zajednicu i da ih ostavljamo u sigurnim rukama DS Smith grupacije, globalnog igrača u proizvodnji održive ambalaže”, poručio je vlasnik i osnivač Bosisa Bogoljub Pantelić.

Bogata istorija

Od porodičnog preduzeća za pravljenje kutija, osnovanog četrdesetih godina prošlog veka u istočnom Londonu, DS Smith se razvio u svetsku kompaniju, koja posluje u više  od 30 zemalja i zapošljava oko 30.000 ljudi. U Srbiji imaju dve fabrike – beogradsku koja pruža usluge reciklaže i u Kruševcu za proizvodnju ambalaže.

D.D.

Jedan komentar na “DS Smith preuzima Bosis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *