četvrtak, 13. juna 2024.

Dug za komunalije 500 miliona dinara

Objavljeno: 4. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Građani i privrednici Valjeva za grejanje, vodu i usluge iznošenja smeća duguju oko 500 miliona dinara! Najveći problem sa naplatom ima valjevski „Vodovod“, koji od građana i privrede potražuje oko 300 miliona dinara. Direktor Đorđe Pavlović kaže da oko 150 miliona dinara duguju građani, a toliki je i dug privrede. Inače, 60 odsto vode iz gradskog vodovoda se distribuira građanima, a čak 40 odsto privredi.

Direktor gradske toplane Dejan Filipović kaže da se dug građana za grejanje i dalje kreće oko 120 miliona dinara. Građani i privreda za usluge iznošenja smeća duguju oko 70 miliona dinara. Direktor „Vidraka“ Đorđe Milanović kaže da se dug smanjio otkako su za naplatu angažovani privatni izvršitelji. On dodaje da „Vidrak“ tuži građane koji šest meseci i više nisu platili iznošenje smeća.

U „Vidraku“ kažu da su kompletan dug izmirili „Krušik“ i „Narcis“, dok je sa valjevskom bolnicom potpisan ugovor o reprogramu duga, koji rukovodstvo bolnice poštuje i na vreme uplaćuje zaostala dugovanja. Što se tiče građanima, njima je ponuđeno da dug plate na rate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *