subota, 20. jula 2024.

Zaposleni u „Kolubari“ zarađuju više od pojedinih direktora

Objavljeno: 4. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zaposleni u JP „Kolubara“, koje je zaduženo za izgradnju brane i akumulacije „Rovni“, su najplaćeniji od svih zaposlenih u javnim preduzećima, čiji je osnivač lokalna samouprava. Pored dobrih plata, deca zaposlenih dobijaju đačke i studentske stipendije, a imaju pravo i na solidarnu pomoć. Od svih troškova JP „Kolubare“ najviše novca odlazi za plate 18 zaposlenih i za te namene je u prošloj godini izdvojeno 18,8 miliona dinara.

Najniša plata u JP „Kolubara“ je 36.000 dinara, a najviše zarađuje direktor Miodrag Marković (SPS), čija je plata 93.000 dinara. Kvalifikovani radnici tog preduzeća mesečno zarađuju 45.600 dinara, a zaposleni sa srednjom školom 46.200. Zaposleni sa fakultetom zarađuju 76.000 dinara i imaju veće plate od pojedinih direktora u drugim javnim preduzećima, čiji je osnivač Grad.

Samo u prošloj godine za stipendije đaka i studenata zaposlenih u JP „Kolubara“ je izdvojeno oko 4.000 evra, dok je za isplatu jubilarnih nagrada za dvoje zaposlenih sa 15 i 25 godina radnog staža isplaćeno 400.000 dinara. Za reprezentaciju je izdvojeno 380.000 dinara, za naknade članovima Upravnog i Nadzornog odbora 306.000 dinara, a za solidarnu pomoć zaposlenima 100.000 dinara.

 

2 komentara na “Zaposleni u „Kolubari“ zarađuju više od pojedinih direktora

    1. Nemojte tako! Pa direktor Mija Marković, poljoprivredne struke znalac, širi „vidik“ i javnost upoznaje o novim turističkim potencijalima Brane Rovni, otkupu zemljišta za akva-park! Narod je gledao kako kroz nasilje enormnog novca nastaje okean iznad grada ali je i tome došao kraj. Sada narod samo treba da pusti da ti „stručnjaci“ nastave pričaju i niko drugi neće morati da ih zatvara. Uradiće to oni sami. Ciklus uročnoposledični!

      0

      0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *