ponedeljak, 24. juna 2024.

Dugovi za komunalije prešli 690 miliona

Objavljeno: 21. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Dugovi građana i privrede za neplaćene račune valjevskim JKP “Toplana”, “Vidrak” i “Vodovod” prevazišao je cifru od čak 690 miliona dinara. Zbog toga, ova tri JKP počela su da uručuju opomene pred tužbu korisnicima svojih usluga.

Od kako je počeo ovaj mesec, na više hiljada adresa uz račune za grejanje, vodu, struju, stižu i opomene zbog višemesečnog neplaćanja. JKP „Toplana”  zbog kašnjenja svoje korisnike tuži za više od 91 miliona dinara za neplaćeno grejanja u stanovima i korisnike poslovnih prostora za 35 miliona, što je ukupno više od 126 miliona dinara.

U prvih šest meseci ove godine građani “Vidraku” duguju 62,3 miliona dinara, dok se od pravnih lica potražuje 75,6 miliona dinara. Nizak nivo naplate i potraživanja od ukupno 137,8 miliona dinara, pored povećanog obima posla i manjka radnika, značajno otežavaju poslovanje ovog JKP.

Što se tiče “Vodovoda”, po podacima iz tog JKP, od građana se na ime duga potražuje 199 miliona dinara, a dug pravnih lica iznosi 230,3 miliona.

Jedan komentar na “Dugovi za komunalije prešli 690 miliona

  1. Nemojte više da lažete gradjane 50% duga ne zastareli nenaplativo, nesposobni nestručni direktori fabrikuju bilanse. Budite odgovorni Vi novinari i kažite gradjanima da nisu u obavezi da plaćaju dug stariji od godine dana.

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *