četvrtak, 25. jula 2024.

Dve deonice na Koridoru 11 biće završene do kraja godine

Objavljeno: 11. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Do kraja ove godine biće završeni radovi na deonici Koridora 11 od Uba do Obrenovca i od Lajkovca do Ljiga, tvrdi direktor preduzeća „Koridori Srbije“ Zoran Babić. Na te dve deonice su angažovane kineske kompanije, a Babić ocenjuje da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna i da će radovi biti završeni u predviđenom roku.

„Deonica Koridora 11  Obrenovac – Ub biće u potpuno završena do Nove godine, dok će deonica Lajkovac – Ljig biti završena do tada do petlje Ljig, dok će mašinsko opremanje tunela Brančići biti završeno u prvom kvartalu naredne godine“, rekao je Babić, ne precizirajući da li će odmah nakon završetka tih radova deonice Koridora 11 biti otvorene za saobraćaj.

Kako je ranije rečeno, u ovoj godini neće biti završeni radovi na deonici od Lajkovca do Uba, jer je na tom delu autoputa Beograd-južni Jadran, neohodna popravka autoputa, koji je po mišljenju Ministarstva infrastrukture, katastrofalno urađen i mnoge deonice nisu bezbedne, tako da zahtevaju dodatne popravke i radove.

Po rečima prvog čoveka „Koridora Srbije“ Zorana Babića, deonica autoputa od Obrenovca do Surčina, koju gradi takođe kineska kompanije, biće završena do kraja 2019. godine, dok će izgradnja deonice od Preljine do Požege početi u martu naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *