četvrtak, 18. aprila 2024.

Sanirano klizište u Komanicama

Objavljeno: 11. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Završeni su radovi na sanaciji klizišta na u selu Komanice, u zaseoku Papići.  Radovi na sanaciji ovog klizišta su podrazumevali bušenje i betoniranje šipova, izgradnju temeljnih greda i betonskih potpornih zidova, kao i formiranje saobraćajnice. Radove su izvodile firme Bauwesen d.o.o iz Lazarevca i Kompresor ing d.o.o iz Valjeva. Ti radovi su koštali 31,5 miliona dinara.

„Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uspeli smo da saniramo klizište u Komanicama koje je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi stambene i pomoćne objekte u neposrednoj blizini. Sredstava su obezbeđena u okviru Programa otklanjanja posledica martovskih poplava 2016. godine”,  rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Prvi čovek mioničke opštine dodaje da je, pored klizišta u Komanicama, ove jeseni sanirano još jedno klizište koje se javilo kao posledica obilnih padavina tokom marta 2016. godine u selu Tabanović. Reč je o klizištu koje je zahvatilo površinu od 20 ari u zaseoku Kolarevići za koje je sredstava u iznosu od 19,6 miliona dinara takođe obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *