nedelja, 26. maja 2024.

Dve i po godine zatvora za muškarca koji je autom usmrtio dečaka na Divčibarama

Objavljeno: 5. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Beograđanin Vladimir Vukašinović (45) presudom Apelacionog suda u Beogradu pravosnažno je osuđen na dve i po godine zatvora jer je u junu 2018. godine na Divčibarima svojim autom naleteo na kolonu đaka osnovne škole iz Subotice i tom prilikom usmrtio 10-godišnjeg dečak, a troje dece lakše povredio.

Ovom presudom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu kojom je Vukašinović osuđen zbog krivičnog dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, prenosi Tanjug.

Prema stavu suda, olakšavajuća okolnost za Vukašinovića bila je to što organizatori rekreativne nastave nisu preduzeli sve mere predostrožnsti da upozore učesnike u saobraćaju na kretanje kolone dece po kolovozu. Od otežavajućih okolnosti za okrivljenog sud imao u vidu njegov raniji život, kao i da je jedno dete poginulo u ovoj saobraćajnoj nezgodi, a još troje povređeno.

Vukašinović je osuđen jer je 12. juna 2018. godine propustio da obrati pažnju na ostale učesnike u saobraćaju, iako je, kako smatra sud, imao sve tehničke uslove u smislu vidljivosti i preglednosti za osmatranje kolovoza ispred svog vozila.

Usled toga, prema presudi, nije blagovremeno uočio organizovanu kolonu od oko 60 pešaka – dece, učenika trećeg razreda OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Subotice, koja je delom započela prelaz kolovoza, a delom se nalazila na kolovozu, dok se drugi deo organizovane kolone još uvek nalazio na parkingu sa namerom da stupi na kolovoz.

Tek pošto je uočio kolonu pešaka da prelazi kolovoz, on je u pokušaju da izbegne udar u kolonu, skrenuo sa desne na levu kolovoznu traku, gde je prednjim delom vozila udario u đake A. D, T. S, V. T. i S. P.

T.S, V. T. i S. P. su tom prilikom zadobili lake telesne povrede, a dok je A. D. zadobio teške telesne povrede, koje su prouzrokovale njegovu smrt na licu mesta, navodi se u presudi.

Izvor: Tanjug

Foto: Patak online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *