ponedeljak, 22. jula 2024.

Pozitivno poslovanje javnih preduzeća

Objavljeno: 6. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sva javna preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, ostvarila su pozitivne rezultate u 2019. godini i njihove programe o radu usvojili su odbornici lokalnog parlamenta na poslednjem zasedanju. U prvom delu ove godine u pojedinim preduzećima zabeleženi su gubici, ali njihovi direktori kažu da su oni “sezonskog karaktera” i da očekuju da će poslovanje u ovoj godini završiti sa pozitivnim rezultatom.

U gradskoj toplani gubitak u poslovanju od 12,4 miliona dinara pravdaju grejnom sezonom i većom potrošnjom energenata u odnosu na naplatu, u “Vodovodu” kažu da je gubitak od 40 miliona dinara posledica mirovanja zbog vremenskih prilika i čekanja početka građevinske sezone, a u “Poletu” kažu da je do gubitka od 606.000 dinara došlo je zbog zabrane rada gradskih pijaca u vreme epidemije korona virusa, zbog čega je u pitanje bila dovedena i isplata plata.

“Vidrak” je u prvoj polovini ove godine poslovao pozitivno sa neto dobiti od skoro osam miliona dinara, na šta je uticalo vanredno stanje, pozitivno, kroz prihod iz budžeta Grada za usluge ovog preduzeća, a negativno se odrazilo na naplatu parkiranja.

Nakon šest meseci rada ove godine Javno preduzeće „Kolubara” zabeležilo je pozitivnu razliku između prihoda i rashoda od 448.000 dinara i realizovalo polovinu planiranih investicija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *