petak, 24. maja 2024.

Dve sednice Skupštine grada u jednom danu

Objavljeno: 8. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dve sednice lokalnog parlamenta biće održane u jednom danu! Kako saznajemo, nastavak prekinute sednice Skupštine grada i nova sednica na kojoj će se odbornici lokalnog parlamenta izjasniti o predloženom gradskom budžetu biće 25. ili 26. decembra. Tu informaciju je za „Patak“ potvrdio zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, koji kaže da se još uvek razmatra da li će sednice biti održane 25. ili 26. decembra, a da je dnevni red već dogovoren.

Sednica lokalnog parlamenta je prekinuta 28. novembra, pošto su odbornici usvojili ostavku Vladana Tomaševića (Pobeda), a predlog da se u skupštinske klupe vrati Dragoljub Krstić (Pobeda) nije dobio potrebnu većinu. Tada je saopšteno da se čeka zvanično mišljenje Ministarstva za lokalnu samoupravu o tome da li Krstić, bivši gradski funkcioner, može ponovo da bude odbornik u Skupštini grada. Aktuelna vlast tvdi da to nije moguće, a da li je i zvanična potvrda stigla u Valjevo iz resornog ministarstva, to u ovom trenutku nije poznato, s obzirom na to da predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Jokić i sekretar Skupštine grada Aleksandar Janković nisu odgovarali na naše telefonske pozive.

Ostaje nejasno zbog čega aktuelna vlast hvata „poslednji voz“ za usvajanje gardskog budžeta za 2015. godinu, s obzirom na to da će sednica posvećena tome biti održana nekoliko dan pre isteka roka za to. Kako saznajemo, iako su čelnici Valjeva prvobitno najavljivali da će budžet za narednu godinu biti na nivou ovogodišnjeg, koji je pretrpeo dve izmene, naredne godine će ipak biti manje para u gradskoj kasi nego ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *