nedelja, 21. jula 2024.

Dve trećine građana Valjeva ne veruje lokalnim političarima

Objavljeno: 25. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Veliki broj građana Valjeva ne veruje političarima. To pokazuje istraživanje CESID-a, koje su naručile pojedine valjevske partije pred predstojeće lokalne i parlamentarne izbore. Istraživanje je pokazalo da čak dve trećine građana Valjeva ne veruje lokalnim političarima. Među jednom trećinom građana koji nisu izgubili veru u političare, najveće poverenje uživa direktor Gradske direkcije  i predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić, kome veruje 36 odsto od onih građana koji su naveli ime jednog lokalnog političara.  Iza njega je lider SNS i narodni poslanik dr Slobodan Gvozdenović sa 21 odsto, dok svi ostali političari uživaju  poverenje manje od 10 odsto građana Valjeva.

Istraživanje, koje su naručili Gradski odbori SPS i SNS, je rađeno na uzorku od 800 punoletnih građana, a sprovedeno je u najvećoj meri na gradskom području, a bili su anketirani i gradjani koji žive u prigradskim naseljima i na seoskom području. Anketari su licem u lice razgovarali sa građanima i ponudili im 105 pitanja za istraživanje koje su naručile dve vodeće partije u Valjevu.

3 komentara na “Dve trećine građana Valjeva ne veruje lokalnim političarima

  1. Vi iz SPS-a po obicaju, nemate veze sa matematikom. Vas Pocuta ima samo 12% podrske i ponosite se time. Da ste redovno pohadjali skolu, znali bi ste da je 1/3 od 800 ispitanika 266 a od toga broja 36% daje 96 , pa Vas Pocuta ima samo 12% podrske od ispitivanog uzorka. Ako se taj procenat primeni na 40.000 gradjana koji izlaze na glasanje u Valjevu (do sada najcesca izlaznost) , pomenuti vodja socijalista u Valjevu ce dobiti 4800 glasova. Srdacan pozdrav

   9

   1
 1. Političari u Valjevu su poznati po nadimcima, koji govore ko su. Poćuta 357, Klomber Kapalar Lubeničar sa Uba, Turčin iz Divaca, Djezba carina, Boba izbegavač Sudskih poziva, Radojica diploma, Pasulj …. STRAŠNO! Koje istraživanje može bolje da govori od njihovih NADIMAKA.

  19

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *