utorak, 28. maja 2024.

Džez fest u onlajn format od 25. decembra

Objavljeno: 11. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Jubilarni, 35-ti valjevski “Džez fest” u potpunosti će, zbog epidemiološke situacija, biti održan u onlajn format od 25. do 29. decembra i nosiće naziv „Džez vakcina“, a onlajn organizaija podrazumeva besplatni program koncerata na YouTube kanalu festivala.

Pored koncerata domaćih i inostranih džez grupa, koji će biti emitovani svake večeri od 21 čas na YouTube kanalu, organizatori pripremaju i specijalizovane emisije, u kojima su učestvovali studenti džez odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjeske Gimnazije, poznati valjevski reperi i muzičari, a za potrebe festivala snimljeno je i više internacionalnih koncerata koji će takođe biti emitovani na YouTube kanalu.

U okviru ovogodišnjeg onlajn izdanja, pripremljeno je i veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti – dr. Voji Milutinoviću, pod nazivom „Bravo majstore“.

“U danima koje svi zajedno trenutno proživljavamo, danima kada se na globalnom nivou bukvalno vodi borba za sami opstanak, neminovno je da se zapitamo da li su i u kojoj meri duhovni opstanak i očuvanje bitni. Odgovor se, mišljenja smo, sam nameće. Duh je neodvojivi deo postojanja, bez njega smo samo prazne, hodajuće ljušture. Bez duhovnosti sam život nema smisla i nije i nešto vredan življenja. Upravo zato smo se ove godine odlučili za slogan „Džez vakcina“. Sadržaj ove vakcine je svima dobro znan, a njeno dejstvo su trajna zaštita od lošeg ukusa i šunda, nuspojava i negativnih efekata nema”, poručuju organizatori.

Valjevski “Džez fest”, koji će na ovaj način obeležiti 35-tu godinu postojanja, jedini je festival ove vrste muzike koji u kontinuitetu i bez prekida traje od svog nastajanja do danas. Od tada je na sceni Doma kulture “prodefilovalo”  blizu 1.200  muzičara  i više od stotinu raznolikih bendova i to iz svih krajeva bivše Jugoslavije, Srbije, evropskih zemalja i SAD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *