ponedeljak, 24. juna 2024.

Puna je bolnica onih koji negiraju koronu

Objavljeno: 11. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Punih devet meseci, od kako je u Srbiji proglašena epidemija korona virusa, u Kovid režimu radi Valjevka Branka Matić (47), medicinska sestra na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice.
Sa 26 godina staža, od čega poslednju deceniju i po na Infektivnom odeljenju, Branka kaže da joj je rad „na prvoj liniji fronta“, sa pacijentima sa ozbiljnom kliničkom slikom bolesti COVID-19, najveći izazov u karijeri.

“Najteži deo rada u kovid režimu je kada se pacijent prevodi na respirator, kada su uplašeni i kada pitaju da li će to preživeti, a tek onda da li će im biti bolje. To je jasan znak da su svesni da im je život ugrožen i to je situacija kada dobar odgovor za te ljude ne postojii. Najviše što se tada može učiniti jesu reči ohrabrenja i utehe, kao i da im prevođenje na respirator bude što manje neprijatno”, priča naša sagovornica.

A na pitanje šta može da poruči onima koji virus i dalje negiraju i propagiraju teorije zavere, odgovara jednostavno: „Kažem im da je bolnica puna takvih koji tvrde da bolesti nema pa na kraju, na žalost, završe sa najtežim posledicama“.

Blic/ Opšta bolnica Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *