ponedeljak, 20. maja 2024.

Džiboni na Džez festu u Valjevu

Objavljeno: 7. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ovogodišnji Valjevski džez fest biće održan od 24. do 26. maja, a glavna zvezda 34. festivala po redu biće Zlatan Stipišić Džiboni. Ova regionalna zvezda održaće koncert na velikoj sceni Centra za kulturu u subotu, 26. maja, a cena ulaznice je 1.500 dinara. Kako je najavljeno, Džiboni će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima

„Ovaj koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih dogadjaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad koji će tih dana biti mesto jednog pravog ’world music sajma’ po ugledu na svetske džez festival“, rekao je umetnički direktor džez festa Milan Đurđević.

Kompletan program će se i ove godine odvijati na tri scene i to na platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu. U uvodnom programu 24. maja „Svi zajedno na 2 i 4“ deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmladji vrate kvalitetnoj muzici.

U petak 25. maja, program na platou u 18.30 časova otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 nastupa Bane Lalić MVP. Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 sat u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

Treći dan džez festa, 26. maja, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Nakon koncerta Džibonija, koji počinje u 21 sat, iste večeri u holu Centra za kulturu u 23 sata nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation), a zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.

Karte za ovogodišnji Džez fest biće u pretprodaji od 10. maja na blagajni Centra za kulturu Valjevo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *