sreda, 24. aprila 2024.

Zbog tendera „presušile“ fontane u Valjevu

Objavljeno: 7. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Toplo, skoro letnje vreme, još početkom aprila izmamilo je mnoge građane na gradske ulice i parkove, međutim, ono što je mnogima zasmetalo je to što ne rade fontane u pojedinim gradskim parkovima. Tako je fontana u parku kod „Limenke“, koju je svojevremeno, po kiši, pred izbore 2012. godine otvorio tadašnji ministar Milutin Mrkonjić, u sred proleća „presušila“. Taj park je omiljeno mesto za sastajanje, kako najmlađih, tako i starijih Valjevaca. Iako je park proteklih dana bio prepun posetilaca, ono što je ružilo sliku je fontana bez vode.

Zbog čega ne rade gradske fontane pitali smo načelnika Odeljenja za infrastrukturu Zorana Trifunovića, koji nam je kratko odgovorio da će „vrlo brzo biti završen tender za izvođača radova na redovnom održavanju fontana i javnih česmi u Valjevu“.

Gradska vlast je javnu nabavku za izbor firme kojoj će biti povereno redovno održavanje fontana i javnih česmi objavila tek 25. aprila, a otvaranje punuda je zakazano za danas. To znači da će, sigurno, biti potrebno još neko vreme da bi se preduzeće koje bude dostavilo najpovoljniju ponudu „uvelo u posao“, jer je rok za potpisivanje ugovora osam dana posle isteka roka za žalbu. Tako bi gradske fontane mogle da prorade tek u drugoj polovini maja. Ostaje nejasno zbog čega tender nije raspisan ranije, jer se radi o poslovima koji na vreme mogu da se planiraju.

Kako je navedeno u pozivu za javnu nabavku, ugovor će sa najpovoljnijom firmom biti potpisan na period od godinu dana, odnosno dok se ne potroše planirana sredstva. Redovnim održavanjem biće obuhvaćene sve javne česme u Valjevu, kao i fontane na Trgu Desanke Maksimović, u parku kod „Limenke“ i fontana na uglu Karađorđeve i Sinđelićeve.

Otvaranje fontane kod „Limenke“, youtube/ valjevo.rs, 2012. godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *