utorak, 5. marta 2024.

„EkOlimpijada“ u Valjevu

Objavljeno: 12. novembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj hali sportova danas je održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“, koju organizuje Olimpijski komitet Srbije. Učesnici su imali priliku da se druže sa kajakašem Dejanom Pajićem, koji je osvojio kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju narednog leta. Prijem za kajakaša iz susednog Šapca je organizovao zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. Mladi kajakaš veruje da će kroz ovu kampanju deca imati bolju svest o važnosti zaštite životne sredine i da će upoznati prave olimpijske vrednosti.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je na prijemu rekao da je opšti utisak da su deca bolje edukovana o važnosti zaštite životne sredine u odnosu na ljude srednje generacije.

U školi u Brankovini, u okviru programa “Olimpijska aleja”, kajakaš Dejan Pajić je zajedno sa đacima te škole posadio pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje bi mladi trebalo da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Kompanija Coca-Cola poklonila je školi lopte za fudbal, košarku i odbojku.

Cilj „EkOlimpijade“, koja se realizuje već pet godina, je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *