nedelja, 21. jula 2024.

Ekološke poruke đaka iz Dračića

Objavljeno: 10. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskom selu Dračić osvanule su table sa ekološkim porukama koje su osmislili učenici nižih razreda seoske škole “Dragoljub Ilić”. Table sa porukama, poput         “ Gradeći ne otimaj, već deli sa prirodom”, “Kada sneg okopni, kada prođe zima, zbog otpadaka plače okolina”, “Ne očekuj od prirode više nego što si joj dao”, osvanule su na više lokacija pored glavnog seoskog puta u Dračiću i u blizini šuma u tom valjevskom selu. Table su postavljene u saradnji OŠ “Dragoljub Ilić”, valjevskog “Karitasa” i JKP “Vidrak”.

“ Cilj nam je podizanje ekološke svesti meštana ovog valjevskog sela, a na ovaj način želeli smo da skrenemo pažnju na smanjenje štete od prirodnih nepogoda koje mogu da budu delimično izazvane velikim količinama smeća u našim rekama i šumama. Učenici škole pokušali su simpatičnim ekološkim sloganima da utiču na svoje roditelje, komšije i prijatelje da se prema planeti i prirodi ponašaju odgovorno zarad sebe i budućih generacija koje dolaze”, kažu inicijatori ove akcije.

U znak zahvalnosti za kreativan i inspirativan rad učenici nižih razreda OŠ “Dragoljub Ilić” su dobili od “Karitasa Srbije” poklone u vidu Herman majica, pelarina, bojica i kačketa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *