ponedeljak, 20. maja 2024.

Zagađenje vazduha u Valjevu

Objavljeno: 10. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U prvih 10 dana decembra u Valjevu su tokom dva dana zabeležene povećane koncentracije čađi i to samo na mernom mestu u Novom naselju, kada je koncentracija čađi bila duplo veća od dozvoljenih vrednosti. Iako su mnogi teško disali tokom ove sedmice zbog magle, koja je naročito bila gusta u večernjim satima, zahvaljujući tome što je padala rosulja, tih dana u Valjevu nije zabeleženo zagađanje vazduha. U Zavodu za javno zdravlje kažu da su građani u pojedinim trenucima mogli da osete povećanu koncentraciju čađi, ali prosečne vrednosti bile su u granicama dozvoljenih. Biljana Mladenović iz valjevskog Zavoda za javno zdravlje kaže za “Patak” da je povećanje koncentracije čađi bilo u prvim danima decembra.

“ Na mernom mestu u Novom naselju je 2. decembra koncentracije čađi su bile duplirane u odnosu na dozvoljene vrednosti, a povećana koncetracija čađi je zabeležena i 1. decembra na istom mernom mestu, dok u drugim delovima grada nije bilo prekoračenja dozvoljenih vrednosti”, kaže Biljana Mladenović.

Zagađenje vazduha meri se u centru Valjeva, na Petom puku i u Novom naselju.

3 komentara na “Zagađenje vazduha u Valjevu

 1. da je toplovod prosao kroz novo naselje kao i u gradu ne bi ni bilo zagadjenja.ali isto je ostavljeno na kraju da se sprovede.ako uopste i bude

  4

  3
 2. Svaki dan je čista smrt u Valjevu, ne samo od čađi nego i od Austrotherma…

  Kakva bre dozvoljena vrednost?

  Pa ovde je granica rastegljiva kao i što je bilo sa AFLATOKSINOM u mleku!

  Svi lažu, narod umire mlad, sve više i više…

  5

  1
 3. Manje plate, manje penzije rasprodaja Telekoma, otpuštanja hiljada zaposlenih, to su produkti ove Vasti, a vi o zagadjennu, a mogli ste i pravima pasa lutalica.

  4

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *